Eğitim Sistemimiz

Ürün Kategorileri

Eğitim Sistemimiz

Okulumuzda eğitim sistemimiz GEMS ve REGGİO EMİLİA eğitim yöntemi temelli olarak şekillendirilmiştir.
New School Anaokulu'ndaki yaşam alanını oluşturan her şey ve bütün eğitim programı çocuğun doğal gelişimine uygun olarak düzenlenmiştir.
Özellikle 2-6 yaş arasında ‘çocuk’ bizim yol göstericimizdir. Çocuğa seçim yapma, kendi kendisine çalışma, kendi hatasını kendi düzeltme özgürlüğü verilir. Çocuk, bilgiyi zihnini ve bedenini beraber kullandığı kendi aktiviteleri yoluyla kazanır.

Çocuk, hata yaparak öğrenir ve kendi keşiflerini kendi yapar. Bu çevre içinde yetişkin olarak bizler, çocuğun doğal ortamında kendi kendisine çalışmasını son derece bilimsel bir gözle sürekli izleyerek var olan potansiyeli en yüksek düzeyde geliştirmesine yardımcı oluruz.
Çocuğun bir problemi kendi başına çözmesi kendine güvenini artıracaktır. Çocuklar kendi kendilerine sonuca ulaşabildikleri ve başarılı oldukları konuların daha da üstüne giderek başarılarını arttırırlar.
Özel olarak hazırlanmış materyaller çocuğa bu konuda yardımcı olmak içindir. Çocuk, duyusal materyaller ile somut dünyadaki soyut kavramları öğrenir ve beş duyusunu en üst düzeyde geliştirir. Matematik, dil, müzik, sanat, coğrafya, botanik, zooloji, tarih ve bilimdeki temel bilgileri alır. Dünyaya farklı bir bakış açısıyla bakmaya başlar.
Diğer bir açıdan baktığımızda, New scholl anaokulunda çocuk gerekli sosyal davranışları öğrenir. Hazırladığımız çevrede bulunan kurallar çocuğun uyumlu bir birey olarak toplumda yer alabilmesi için sağlam temeller oluşturan yol göstericilerdir. Çocuğa verdiğimiz özgürlüğün yanında disiplin, okullarımızda bulunan düzen ve organizasyonla sağlanır.
New School Anaokulu eğitim sisteminin görünmez parçaları diyebileceğimiz bu düzen sayesinde çocuk günlük hayatında bazı kurallara uyarak doğal bir süreç içerisinde toplumsal değerleri karakterinin bir parçası haline getirir.

• Hiç kimse başkasına zarar verme hakkına sahip değildir.
• Her birey kendi kendine çalışma hakkına sahiptir fakat bu özgürlüğü başkalarının özgürlüğüne zarar veremez. Bu sayede çocuk başkalarına saygılı olmayı öğrenir.
• Eğer bir çocuk bir materyal ile konsantre olmuş çalışıyorsa hiç kimse onu rahatsız edemez veya elindekini alamaz. Bir başkasının çalışmasına saygı göstermek zorundayız. Her çocuk bilir ki; hiçbir engellemeyle karşılaşmadan çalışmasını sürdürebilir. Bu da kendine saygı duyma bilincini beraberinde getirir.